Suroviny:
1 kg tekvice, 100 g ryže, 3 lyžice cukru, 500 ml mlieka, soľ, lyžička masla, voda
Príprava:
1Tekvicu olúpeme, zbavíme jadierok, a umytú pokrájame na kocky. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme do zmäknutia.
2Potom ju rozmixujeme alebo prepasírujeme a znova dáme variť. Keď znova začne vrieť, pridáme ryžu, chvíľu povaríme a dolejeme mlieko a maslo.
3Povaríme, dochutíme cukrom podľa chuti.
TIP:
Jadierka, ktoré vyberieme dáme vysušiť na papier. Po vysušení sú chutné olúpané. Ak bola tekvica väčšia ako potrebujete do polievky, zvyšok môžete pokrájať na mesiačiky a dať zapiecť do rúry. (Postup zverejníme v niektorom z ďalších receptov).