Veľkonočná hrudka

Suroviny:

1 liter mlieka, 15 vajec, posekaná pažítka alebo zelená cibuľka, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie

Príprava:

1 Vajíčka rozšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom a vlejeme do mlieka. Pridáme soľ, korenie, pažítku, petržlenovú vňať a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým sa to nepodobá  na hustú praženicu.

2 Uvarené precedíme cez látku (gázu) a necháme odkvapkať. Odkvapkanú dáme zapiecť na 20 minút do rúry.

3 Hrudku môžeme uvariť aj bez pažítky a petržlenovej vňate. Celkom zaujímavo chutí aj sladká verzia hrudky, ktorú ochutíme iba štipkou soli,  1 lyžicou cukru a jedným  vanilkovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.