Suroviny:
1 bravčové koleno, 2 bravčové nožičky (paprčky), 500 g bravčovej kože, 200 g cibule, 50 g cesnaku, soľ, celé čierne korenie, 4-5 l vody
Príprava:
1Mäso umyjeme, dáme variť do studenej vody. Keď začína vrieť, vodu zlejeme a nalejeme druhú vodu a varíme. Pridáme cibuľu, cesnak, čierne korenie, soľ a varíme pomaly na nízkom stupni 3-4 hodiny.
2Vyberieme mäso, vykostíme a poukladáme do mištičiek alebo tanierov. Vývar scedíme cez sitko a necháme chvíľu odstáť nech sa usadí. Kto nemá rád mastné, môže pred nalievaním do misiek z vrchu naberačkou odobrať tukovú vrstvu polievky.
3Vývar nalievame do nachystaných tanierov s mäsom a dáme na chladné miesto stuhnúť. Podávame s chlebom, dochutené s cibuľou pokrájanou na kocky a octom.